Tuesday, 26 February 2013

Starting of New Life

Assalamualaikum dan salam satu m'sia. hidup pak najib dan ibu rosmah !! (x pasal..)

Just want to share some good news to all of you . I hv officially started my 2nd semester . This will be a tough semester coz at the end of this sem , I will sit for the 1st professional exam . So my friends and I should start struggling right now . And we're hoping to get a great result at the end . Insha Allah . Don't forget to mention my name in your pious prayer . Aminn..

The official video for the 6th batch of dentistry students of USIM is now released . Glad for having this . Thanks to our editor : Mr Zaid Ahmad

video


And .. And .. And .. I already got my  Baucer Buku 1 Msia  (terima kasih pak najib dan ibu rosmah) . can't wait to use it . Never promise to use it wisely since there are so many comics are waiting for me ! . hahha (evil laugh)

p/s : quite excited for my 1st time writing an entry in English (bangga der.. walaupun byk grammar error x_x) ^^

Best of luck for all of you . May Allah bless in every single job that we do

Assalamualaikum :)

Wednesday, 13 February 2013

S A H A B A T

Assalamualaikum *jawab itu wajib

Sedg dalam mood bercuti . Dan ksmpatan itu harus digunakn dgn nkmat bcuti yg sbenar . Dalam erti kata lain : "tk perlu bkak buku dan fkir psal study, just relax and hv fun !"

Mmandgkn Hati ini terlalu berdegil dn mronta-ronta utk m'update' blog ni *ayat hiperbola . so ak Terfikir pula nk citer psal kawan2 ak kt USIM . u know what , hving them in my life can make my whole day in a good mood *ini gebang.. wlaupon kadg2 ad rasa x puas hati *normal kn? sdgkn lidah lagi tergigit  tp rasa ketidakpuasan hati tu x la bertimbun dlam hati smpai mcetuskn dendam kesuma ~ skjap je tros lupa *ini lah dunia

Dalam course ak ni , secara total ad 35 student *termasok ak . 11 laki-laki dan 24 prmpuan . Jujur ak ckp yg ak x rapat dgn semua prmpuan . Just certain perempuan je . Itu pon kadg2 dlam satu hari x bckp lagsung dgn mereka . So ak x sgt mgenali hati budi dworg . Ak just rapat dgn bbdak laki je . seriously , mereka gila-gila dan sgt gila . Seronok kwan dgn dworg . Walaupon dulu ak susah nk bgaul mesra dgn dworg *sbb dworg sgt pndai dan dtg dri top schools , tp skrg dah x kekok dah *malah terlebih mesra nya

Di kesempatan itu , ak tfikir utk describe kwan 2 ak ni satu-persatu

1- Ammar : seorg ketua kuliah yg tegas dn bkpimpinan tggi . mesra . slalu bsmangat nk buat something . pndai buat origami . dan MANJA yg terlebih x kira masa dan tmpat ==" 

2- Amirul : slalu hepi go lucky . pndai buat gurau2 manja . ad ipad dn motor baru . kaki nasi goreng kampong . pndai perli ak tp ak x pernah terasa *lol . suka dgr cover song 

3- Zakwan : dpt gelaran Raja x bgaji kt al-Quds . prngai ny mmg sama dgn raja *sgt . seorg hafiz . mmg kelantan pure *kdg2 ak x leh fham bhasa kelantan dia ni

4- Rafi : aktor terbaik kt al-Quds . pandai buat pelbagai jenis mimik muka ikot keadaan dan  situasi . slalu buat lawak kt klas . peminat Youtube *bole mhabiskn waktu seharian dgn mnonton video2 kt youtube shj . x lokek kalo bab mkanan

5- Zaid : antara bdak pling pndai yg ak pnah jmpa dlam hidop ak . sgt pemurah dan x lokek . kja photographer . hafiz . ad kreta viva  ==" slalu tolong org . jadi rebutan para gadis . kadg2 dia susah nk bg ak pegang hp dia *sbb x nk bg ak bca whatsapp T_T

6- Syahmi : dri tamhidi lagi ak ad msalah nk memahami dia pnya bahasa klntan yg pekat . ad kreta wira . suka ajk pgi mkn western *tp still maintain cekeding . pndai bgurau . peminat MAGGI tegar *koya . duta produk pencuci muka 'munawar' *walaupon..

7- Islami : si COMEL . baru beli ipad dgn motor BARU ~ ad ank buah yg sgt comel . seorg yg LEGEND time exam *bole siap jwab soklan walaupon bru 20 minit start exam . sempoi . brangn nk jadi adik ipar ak =="

8- Azim : hepi go lucky . suka buat bnde2 pelik yg org lain akn ketawa melihat ny *ramai peminat . suka buat lawak . minat sgt ngn korea *lagi2 runningMan dan city Hunter . slalu mgalah dgn wanita . ak suka mkn polka dot dn cheese cake yg mak dia buat *sedap sgt . slalu main lemas2 dgn ak dkat dlm kolam 

9- Salman : ad thap keyakinan yg sgt tinggi dan WOW . sgt yakin utk bhujah dgn mggunakn hadis dn ayt alQuran *mmg superb . bcita-cita nk jadi VLOGGER . pgge'post' setia dkt fb n whatsapp al-Quds . dia ni sorg yg sgt berkepimpinan *bole jadi calon utk next election . aktif dan terror dlam semua jenis sukan

10- Sahran : org kelantan . sgt hensem bila dia botak dan 'hairless' *pmpuan pon bole cair . suka sgt main perut org *ntah ap yg special . suka makan ayam hutan . suka sgt main game . smua akn mnumpukn phatian yg penoh bila dia berucap kt kelas *popular





ini gambar masa tamhidi 

x lupa jgak kawan2 ak time tamhidi dulu : luqman, jenal, afnan, acap, munir, fikri
semua best2 belaka ^^ harap2 nti bole la kita p picnic sama2

smntara ak still blaja , ak akn cuba nk rapatkn ukhuwah . mana tau lpas ni xdpt jmpa sbb masing2 akn posting jaoh2 ke . time ni kalo nk mnyesal mmg dah x bguna lagi =="

p/s : ak sgt2 rindu dgn kawan2 KAA ak . smua da buat haluan sndiri . group kt Fb pon da krik.. krik.. je . hahha . kalau la bole g warisan rimba lagi . sgt best !


moment yg sgt2 indah

itu je utk smntara waktu ini . hv a nice holiday - btw kgmbiraan holiday ak telah sedikit terencat gara2 result exam yg kuar scara mngejut

Assalamualaikum ;)

Monday, 4 February 2013

End Of Semester 1

Assalamualaikum .. *jwab itu wajib

Alhamdulillah . I just finished my last paper for core subject in final exam 1st semester . lepas ap yg diharungi lebih kurang 5 bulan ni kt sini , rasa beban itu terlepas buat sementara waktu la masa cuti nanti. After this , we gonna hv our very2 short semester break . 2 weeks only . sedangkan students fakulti lain dpt cuti sebulan lebih . x pe la . ujian itu kan indah *sgt ~ 

memandangkn paper exam yg hancus , ak sgt berharap yg ak dpt cover balik utk 2nd sem . maklumlah nanti end 2nd sem ad profesional exam yg sgt2 tough sbb whole topics from sem 1 and sem 2 akan disoal . so kna la work hard


faculty of dentistry , USIM

I've learnt a lot during this semester . Dari sbjek medic (anatomy, physiology, biochemistr ) hingga la sbjek dental (oral biology, behavourial scienc ) . Dari sbjek language (English and Arabic) hingga la sbjek arab (Fiqh Tafseer , Halaqah , Memorization of al-Quran) . tk lupa jgak sbjek koko ( public speaking ) . byk kn sbjek kt fakulti ni? kalo nk tau, kami pnya credit hour la paling tinggi di antara courses lain dkt usim ni. betol org ckp ~ belajar dental lagi susah and mncabar sikit dri medical *tp xpe la skurang-kurangny krja nti x lah stress sgt mcam medical


credit hour : 47 !


The most thing that i like in this sem was carving ! . ye ak ukir gigi pakai waxes *sgt susah mmndgkan tgan ak bukan stok seni .. tp best la dpt gain experience macam ni . ak harap sgt hasil krja ak ni dpt carry mark tinggi so nti bole cover paper exam yg hancus ^^


carving session ~ sgt concentrate
hasil kerja seni yg x brapa nk seni


p/s : tolong doakan keselamatan paper exam ak - harap usaha ak selama ini berbaloi dan terbalas. slagi ak bole berusaha ak akn cuba . tp kalo ak da give up, Allah sja yg tahu



ini la dental students batch 6 th

doakn kami semua 35 org dpt grade sama2, pkai baju konvo sama, baling topi konvo sama - harap x da yg kna repeat year .. Aminn

Assalamualaikum :)

















Friday, 1 February 2013

Hello !


Assalamualaikum

Hello - Ne ho - Namaste - Konnichi ha - ahn nyeong haseyo - vanakkam - sawa dee krap – dan lain2

Seriously , tak pernah terfikir nk buat blog

Ntah mengapa tetibe jari-jemari ini gatal sgt nk create account blog

So, this gonna be my first post

More coming after this (atas izin Allah)

Jgn segan silu nk approve and be friend with me – I’m not a tiger doo

See ya